Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

De Bron

Naar alle zorgcentra

De Bron

 

INFORMATIE M.B.T. CORONA

Het aantal besmettingen onder bewoners, cliënten en medewerkers neemt steeds verder af. Om drie reden heeft Envida op 4 april vandaag besloten om nog meer versoepelingen door te voeren. Concreet betekent dit dat er met ingang van 5 april 2022 geen beperkingen meer zijn ten aanzien van het aantal bezoekers. Ook zijn er geen vaste, Envida-brede  bezoektijden meer. Het is aan de locatie om de bezoektijden naar eigen inzicht te organiseren. 
 
Een versoepeling is er eveneens met betrekking tot de mondneusmaskerplicht. Dat geeft onze collega's weer wat extra comfort. Met ingang van dinsdag 5 april geldt voor medewerkers een mondneusmaskerplicht:

  • Bij klachten van bewoner/ cliënten en bij intensief contact (langer dan 15 min). 
  • Bij klachten van medewerker (na een negatieve test) of als je in contact bent geweest met een positief geteste persoon.

Over 1,5 week neemt het RIVM een landelijk besluit over het mondneusmasker. Aansluitend neemt Envida een besluit over het wel of niet continueren van de mondneusmaskerplicht.

OVER DE BRON
Sfeervol gelegen in de vernieuwde dorpskern van Eijsden ligt De Bron. Ons woonzorgcentrum heeft op dit moment 80 bewoners. De helft daarvan woont in De Motteburght. Dit aparte gebouw telt drie verdiepingen en is speciaal voor dementerenden. Zij hebben allemaal een eigen kamer. Daarnaast heeft elke verdieping een buitenterras en een gezamenlijke huiskamer. Hier wordt onder andere samen gegeten.

In het centrale gebouw van De Bron wonen mensen met een lichamelijke beperking. Elke bewoner heeft een ruim appartement met een eigen badkamer en pantry. Hier woont iedereen nog vrij zelfstandig. We hebben zelfs een paar appartementen voor echtparen.

Op de begane grond ligt ons grote restaurant. Elke dag serveren wij hier een ontbijt, een warme middagmaaltijd en een broodmaaltijd in de avond. 

Met de hulp van veel enthousiaste vrijwilligers en lokale verenigingen worden op deze locatie ook elke dag verschillende activiteiten georganiseerd.

DEEL DEZE PAGINA OP

Envida neemt deel aan Zorgkaart Nederland. Deze landelijke waarderingssite voor de zorg is een initiatief van patiëntenfederatie NPCF. Mensen die zorg ontvangen, hebben de mogelijkheid om (de kwaliteit van) hun zorgverlener te waarderen aan de hand van zes thema’s op de website, inclusief een toelichting daarop. Op die manier verzamelt ZorgkaartNederland kwantitatieve en kwalitatieve gegevens. De website is daarmee een zeer bruikbare informatiebron voor mensen die informatie zoeken over een zorgverlener. De waarderingen helpen hen om een weloverwogen keuze te maken. Voor Envida zijn de waarderingen op zorgkaartnederland.nl een impuls voor continue kwaliteitsverbetering.

Contactgegevens
Breusterhof 45
6245 EL Eijsden

043-851 11 00