Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

Croonenhoff

Naar alle zorgcentra

Croonenhoff

Als u vanwege uw ziekte of ouderdom niet meer thuis kunt wonen, kunt u tijdelijk of blijvend verhuizen naar een woonzorgcentrum van Envida. In totaal hebben wij vijftien woonzorgcentra in Maastricht en het Heuvelland. Croonenhoff is daar één van.
 

INFORMATIE M.B.T. CORONA

Het aantal besmettingen onder bewoners, cliënten en medewerkers neemt steeds verder af. Om drie reden heeft Envida op 4 april vandaag besloten om nog meer versoepelingen door te voeren. Concreet betekent dit dat er met ingang van 5 april 2022 geen beperkingen meer zijn ten aanzien van het aantal bezoekers. Ook zijn er geen vaste, Envida-brede  bezoektijden meer. Het is aan de locatie om de bezoektijden naar eigen inzicht te organiseren. 
 
Een versoepeling is er eveneens met betrekking tot de mondneusmaskerplicht. Dat geeft onze collega's weer wat extra comfort. Met ingang van dinsdag 5 april geldt voor medewerkers een mondneusmaskerplicht:

  • Bij klachten van bewoner/ cliënten en bij intensief contact (langer dan 15 min). 
  • Bij klachten van medewerker (na een negatieve test) of als je in contact bent geweest met een positief geteste persoon.

Over 1,5 week neemt het RIVM een landelijk besluit over het mondneusmasker. Aansluitend neemt Envida een besluit over het wel of niet continueren van de mondneusmaskerplicht.

Over Croonenhoff
De naam verwijst naar het verleden. Het terrein waarop ons zorgcentrum staat, behoorde vroeger tot het landgoed Croonenhoff. In die tijd was Heer ook nog een zelfstandig dorp. Inmiddels is het een bekende stadswijk van Maastricht.

Ons woonzorgcentrum is eind 2009 geopend en werd twee jaar later al bekroond tot de meest gastvrije locatie van Nederland. De inrichting is warm en sfeervol en vooral erg ruim. Daarnaast besteden wij veel aandacht aan leuke activiteiten, eten en drinken en ambiance.

Wij hebben verschillende woonvormen. De grootste groep bewoners woont vrij zelfstandig in een eigen appartement met keukenblok en badkamer. In het restaurant krijgen zij twee maal per dag een gevarieerd broodbuffet aangeboden en ’s middags een warme maaltijd. Ook worden hier elke dag leuke activiteiten georganiseerd. Wij houden hierbij natuurlijk rekening met ieders wensen.

Voor  bewoners met een geestelijke beperking, zoals dementie, hebben wij twee kleinschalige woonvormen. Hier doen we er alles aan om de thuissituatie zoveel mogelijk te benaderen. Samen zorgen de bewoners voor het huishouden, zoals boodschappen doen, koken en afwassen. Ook stellen we dagelijks een programma samen waarin gezelligheid, veiligheid en vertrouwdheid voorop staan.

Naast ons woonzorgcentrum liggen 88 grote aanleunwoningen van Servatius. Deze woningen zijn rechtstreeks verbonden met onze locatie. De bewoners kunnen net als andere buurtbewoners gebruikmaken van verschillende  voorzieningen, zoals het restaurant, de kapsalon en huiswinkel. 

Ook bent u welkom in ons restaurant. Wij serveren elke dag een warme maaltijd. Hiervoor moet u zich aanmelden. De plaatsen zijn momenteel beperkt.

DEEL DEZE PAGINA OP

Envida neemt deel aan Zorgkaart Nederland. Deze landelijke waarderingssite voor de zorg is een initiatief van patiëntenfederatie NPCF. Mensen die zorg ontvangen, hebben de mogelijkheid om (de kwaliteit van) hun zorgverlener te waarderen aan de hand van zes thema’s op de website, inclusief een toelichting daarop. Op die manier verzamelt ZorgkaartNederland kwantitatieve en kwalitatieve gegevens. De website is daarmee een zeer bruikbare informatiebron voor mensen die informatie zoeken over een zorgverlener. De waarderingen helpen hen om een weloverwogen keuze te maken. Voor Envida zijn de waarderingen op zorgkaartnederland.nl een impuls voor continue kwaliteitsverbetering.

Contactgegevens
Veldstraat 18a
6227 SZ Maastricht

043-631 47 00