Hoe kunnen wij u helpen?

Dagopvang voor ouderen

Over onze wijkzorg

Sociale contacten opbouwen en onderhouden

Bij dagopvang, ook wel dagbesteding genoemd, denken mensen vaak aan een opvang voor ouderen met een zorgvraag. Hoewel dit in de praktijk regelmatig voorkomt, is dagopvang veelal voor ouderen die nog zelfstandig thuis wonen en daarbij wat ondersteuning nodig hebben.
 

In verschillende zorgcentra hebben wij dagopvang voor mensen die nog thuis wonen en behoefte hebben aan een gevarieerd en gezellig dagprogramma. U kunt er terecht voor een kopje koffie, samen eten en een praatje. Ook worden er uitstapjes georganiseerd, zoals winkelen of wandelen. Indien nodig krijgt u ook persoonlijke verzorging. Denk aan wondverzorging en hulp bij het innemen van medicijnen.
Dagopvang biedt ook uitkomst als tijdelijke oplossing voor als u wacht op een plek in het zorgcentrum.

Het doel van dagopvang is om wat meer dagstructuur aan te brengen en bezig te zijn met activiteiten die niet alleen gezellig, maar ook zinvol zijn. Deze activiteiten sluiten altijd aan op uw behoeften. Dagopvang stelt u in staat om sociale contacten op te bouwen en te onderhouden. Het kan voorkomen dat een alleenstaande oudere zich eenzaam gaat voelen.

Die sociale contacten zijn plezierig en kunnen bijdragen aan uw welbevinden. Dagopvang bij Envida zorgt ervoor dat u iets leuks buiten de deur te doen heeft, dat u (weer) ergens naar kunt uitkijken. Dagopvang ontlast bovendien uw partner en/of mantelzorger, wat eveneens belangrijk is want daardoor kan hij of zij het zorgen voor u langer volhouden.

Onze verzorgenden en activiteitenbegeleiders ondersteunen en begeleiden u tijdens de dagopvang. Zij begeleiden u bij dagelijkse bezigheden (zoals wassen, koken of een hobby) en bieden u deze aan binnen een vast dagprogramma. Bijkomend voordeel is dat uw mantelzorger wordt ontlast, zodat hij/zij ook even tijd voor zichzelf heeft.

U kunt een of meer dagen of dagdelen per week naar de dagopvang komen. Uw gemeente vergoedt maximaal tot twee dagen, vier dagdelen. Als u meer gebruikt wilt maken van onze dagopvang, moet u dat zelf betalen.

Aanvragen
Dagopvang bestaat uit verschillende onderdelen: Begeleiding, Persoonlijke verzorging en verpleging, Wet langdurige zorg.

U kunt dagopvang aanvragen via het Wmo-loket in uw gemeente of via uw huisarts.

Waar?
Envida biedt dagopvang aan in de zorgcentra Hagerpoort, Croonenhoff, De Wilgenhof, Appelgaard, Larisa, De Bron en Koepelhof.

DEEL DEZE PAGINA OP
onze clienten vertellen
‘Als ik iets vraag, zijn ze er voor mij’
“Ik heb hartritmestoornissen, last van mijn luchtwegen, een beginnende spierziekte en nu ook nog eens een lichte hernia. Ik kan bijna niet meer bukken. Zonder zorg red ik het niet.“
Lees meer
onze clienten vertellen
‘Petje af voor verzorging en verpleging’
Hij is altijd gezond geweest, had plezier in zijn werk als medewerker Personeelszaken bij het MUMC in Maastricht, maar keek toch uit naar zijn pensioen dat nog maar een paar maanden van hem vandaan
Lees meer
onze clienten vertellen
‘Terugwinnen van zelfstandigheid’
Pats-boem, van het ene op het andere moment staat je leven volledig op zijn kop. Ben je ineens overgeleverd aan de zorg van anderen. Het overkwam de nu bijna 55-jarige Maastrichtenaar Michel Jongen
Lees meer
onze clienten vertellen
‘Een ongeluk zit in een klein hoekje’
Mevrouw Overhof praat er vrij laconiek over, maar de valincidenten in combinatie met haar toenemende ouderdom en gebreken (naast reuma heeft ze ook last van trombose en diabetes) hebben er wel voor
Lees meer
onze clienten vertellen
Dagelijks persoonlijke verzorging, behalve op zondag
Mevrouw Bessems (65) is blij met en erg tevreden over de zorg die ze krijgt van het thuisteam Wittevrouwenveld. “De persoonlijke verzorging is uitstekend. Bovendien zijn de meisjes allemaal even
Lees meer
onze clienten vertellen
Mijn vrouw ervaart de zorg van Envida als liefdevol en als niet-gejaagd'
Amper drie jaar na het ‘dienbladincident’ is mevrouw van Es (67) volledig afhankelijk van zorg. Ze kan bijna helemaal niets meer en ook het praten gaat moeizaam.
Lees meer
|