Hoe kunnen wij u helpen?

Prematuren Nazorg Bureau

Consultatiebureaus

Prematuren Nazorg Bureau

Het Prematuren Nazorg Bureau begeleidt kindjes die te vroeg of te licht geboren zijn en hun ouders.
 

Welkom bij het Prematuren Nazorg Bureau. Het Prematuren Nazorg Bureau is onderdeel van het consultatiebureau en wij zijn gespecialiseerd in het verlenen van zorg voor kindjes die te vroeg of te licht geboren zijn. Wat onze (na)zorg bijzonder maakt, is dat een kinderarts-neonatoloog van het MUMC samen met een jeugdverpleegkundige of een jeugdarts het consultatiebureau houdt.

De kinderarts-neonatoloog beslist in overleg met jou of je kindje na ontslag uit het ziekenhuis in aanmerking komt voor onze zorg bij het Prematuren Nazorg Bureau. Door deze samenwerking tussen kindergeneeskunde-neonatologie en jeugdgezondheidszorg hopen wij jouw kindje en jou als ouder beter te kunnen begeleiden.

Openingstijden
1x in de 2 weken op vrijdagmiddag. Voorafgaande aan het bureau inloopspreekuur van 12:00-13:00 uur. Maar je kunt ook in je in eigen regio naar het inloopspreekuur gaan.

Team
Jeugdartsen: Marije Pfeyffer en Monique Niesten
Jeugdverpleegkundigen: Monique Wouters en Karlijn Penders
Neonatoloog: de neonatologen van het MUMC zullen elkaar afwisselen, dit in verband met hun werkzaamheden in het ziekenhuis. Ons vaste aanspreekpunt is de heer van der Hoeven. 

Contact
Heb je vragen over je kind of wil je een afspraak maken of verzetten? Neem dan telefonisch 043-3690618 of per e-mail prematurennazorgpoli@envida.nl  contact met ons op. 

Mockstraat 1
6226 CA Maastricht

Bij de Mockstraaat kun je vlak voor de ingang betaald parkeren. Op de Adelbert van Scharnlaan kun je vrij parkeren, dit is op circa drie minuten loopafstand.

De Verening van Ouders van Couveusekinderen
Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Of zijn jullie inmiddels thuis? Dan sta je er niet alleen voor! De Vereniging van Ouders van Couveusekinderen kunnen je helpen met informatie en persoonlijk contact. Kijk voor meer informatie op www.couveuseouders.nl

DEEL DEZE PAGINA OP
onze clienten vertellen
Achterstand in voorbereiding op ouderschap ruimschoots goedgemaakt
Wie de anderhalf jaar oude Casper nu door de woonkamer ziet lopen, kan zich niet voorstellen dat hij bij zijn geboorte een zorgenkindje was. In die zin dat hij zich twee maanden eerder dan gepland
Lees meer
onze clienten vertellen
Ik wil het zo goed mogelijk doen
Het is fijn dat het consultatiebureau de tijd neemt voor mijn vragen. Dat zijn er nogal wat. Ik wil het namelijk zo goed mogelijk doen – Mincke, moeder van Isolde (1,5) en Séralin (4 maanden).
Lees meer
onze clienten vertellen
Zoek niet op internet
Een vrolijke spring-in-het veld. Een bijdehandje ook. En een tikkeltje nieuwsgierig, nadat de eerste verlegenheid is overwonnen. Die eigenschappen passen allemaal bij de anderhalf jaar oude Loulou uit
Lees meer
onze clienten vertellen
'Het consultatiebureau: een geruststellende gedachte’
Het eerste bezoek aan het consultatiebureau van Envida aan de Mockstraat in de Maastrichtse wijk Heer. Best spannend. Zeker als het je eerste kindje betreft. Wat zullen ze zeggen over Lisa? Is ze
Lees meer
|