Hoe kunnen wij u helpen?

Moederbabygroep

Consultatiebureaus
Als ‘t anders loopt dan verwacht | Is voor jou de moederrol ook nog wennen? | Vraag je je ook weleens af waar die roze wolk is?
 

Een grote verandering
Het krijgen van een baby is voor veel vrouwen fysiek en emotioneel een grote verandering. De (jonge) vrouw die je voor de geboorte van je baby was, is nu moeder. Een verandering die niet altijd vanzelf gaat, en soms zelfs de blijdschap van de geboorte kan overschaduwen

Geen ‘roze wolk gevoel’?
Misschien is de zwangerschap en/of bevalling  anders verlopen dan verwacht. Misschien moet je nog wennen aan deze nieuwe fase in je leven. Wennen aan je nieuwe rol als moeder en de daarbij behorende verwachtingen en verantwoordelijkheden. Het kan ook zijn dat het contact met je baby niet meteen warm en vertrouwd voelt of dat deze baby heel anders is dan je eerdere kinderen.

‘Hoe houd je alle ballen in de lucht als je opeens 90% van de tijd bezig bent met je baby?’

Je staat er niet alleen voor
Voor veel moeders is dit gevoel herkenbaar. Blijf hier niet mee rondlopen, maar praat erover. In de Moederbabygroep staat de relatie tussen jou en je baby centraal.  Je baby beter leren kennen en samen praten over de bevalling, je baby, het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. 

Thema’s
Elke bijeenkomst heeft een vaste opbouw. Thema’s die hierbij aan de orde komen:

  • Kijken naar je baby: wat gaat er in je baby om en hoe kun je daar als moeder op reageren?
  • Praten met je baby: het delen van gevoelens en elkaar beter leren kennen.
  • Het moederschap: hoe voelt het om naast partner/vrouw/vriendin/werknemer, nu ook moeder te zijn? Hoe houd je alle ballen in de lucht?
  • Ondersteuning: hoe zorg je ervoor dat je het niet allemaal alleen hoeft te doen?
  • Liefdevol opvoeden en grenzen stellen: hoe pak je dat aan? En wat neem je mee uit je eigen jeugd?

Praktische informatie
We komen met een vaste groep van maximaal 6 moeders met hun baby’s tot 1 jaar bij elkaar. De bijeenkomsten vinden plaats bij Envida JGZ. Ze worden geleid door een jeugdarts en een jeugdverpleegkundige.

Er zijn 7 bijeenkomsten, waarvan 6 reguliere bijeenkomsten van 1 ½ uur en 1 terugkombijeenkomst van 1 uur. Om je al een beetje te leren kennen, nemen we vooraf telefonisch contact met je op.

Deelname is gratis. Wel vragen we jullie om alle bijeenkomsten bij te wonen, om elkaar optimaal tot steun te kunnen zijn en zoveel mogelijk ervaringen te kunnen delen.

Contact
Je mag je zelf aanmelden of via je consultatiebureauteam.

Voor vragen of meer informatie zijn wij bereikbaar op telefoonnummer 06-22720374 en/of via e-mail ouderenkind@envida.nl.

‘Je staat er niet alleen voor: de (h)erkenning van andere moeders voelde als een enorme steun.’

DEEL DEZE PAGINA OP
onze clienten vertellen
Peutergym is een aanrader
Al spelend oefenen peuters de hele dag hun lijf: beweging en spelen zijn voor hen vaak hetzelfde. Ze vinden het leuk en hebben er plezier in om steeds opnieuw iets te herhalen dat ze pas geleerd
Lees meer
onze clienten vertellen
Goede ervaring met cursus Shantala babymassage
Baby’s houden van lichamelijk contact met de ouder. Het is een natuurlijke en fijne manier om samen een band op te bouwen en deze intensiever te maken. Wie dit absoluut kan bevestigen, is Babs uit
Lees meer
onze clienten vertellen
'Het consultatiebureau: een geruststellende gedachte’
Het eerste bezoek aan het consultatiebureau van Envida aan de Mockstraat in de Maastrichtse wijk Heer. Best spannend. Zeker als het je eerste kindje betreft. Wat zullen ze zeggen over Lisa? Is ze
Lees meer
onze clienten vertellen
Zoek niet op internet
Een vrolijke spring-in-het veld. Een bijdehandje ook. En een tikkeltje nieuwsgierig, nadat de eerste verlegenheid is overwonnen. Die eigenschappen passen allemaal bij de anderhalf jaar oude Loulou uit
Lees meer
onze clienten vertellen
Ik wil het zo goed mogelijk doen
Het is fijn dat het consultatiebureau de tijd neemt voor mijn vragen. Dat zijn er nogal wat. Ik wil het namelijk zo goed mogelijk doen – Mincke, moeder van Isolde (1,5) en Séralin (4 maanden).
Lees meer
onze clienten vertellen
Achterstand in voorbereiding op ouderschap ruimschoots goedgemaakt
Wie de anderhalf jaar oude Casper nu door de woonkamer ziet lopen, kan zich niet voorstellen dat hij bij zijn geboorte een zorgenkindje was. In die zin dat hij zich twee maanden eerder dan gepland
Lees meer
|