Hoe kunnen wij u helpen?

Consultatiebureaus

Wijkzorg

Gefeliciteerd met de geboorte van je baby!

Wat is je baby'tje nog ontzettend klein. Maar binnenkort is er al een eerste lachje en voor je het weet ook het eerste stapje. In de eerste vier jaar maken kinderen een enorme ontwikkeling door. De jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen van het consultatiebureau volgen samen met jou hoe je kind zich ontwikkelt als baby en peuter.
 

Je kunt met al je vragen bij ons terecht, evenals voor vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma en voor goede en betrouwbare informatie en begeleiding bij het opvoeden en opgroeien van je kind. Maak je gebruik van het consultatiebureau in jouw gemeente? Dan kost deze zorg je niets.

Al in de eerste dagen na de geboorte maken we kennis met jou en je kindje voor een hielprik en gehoortest. Hier hebben baby'tjes doorgaans geen of heel weinig last van.

Vervolgens nodigen wij jullie samen uit voor een aantal bezoeken op het consultatiebureau. Bij deze bezoeken zal eerst een doktersassistente je kind wegen en meten. Aansluitend volgt een consult bij een jeugdarts of jeugdverpleegkundige voor onderzoek. 

Neem alvast een kijkje op jouw consultatiebureau via de digitale rondleiding. Graag tot binnenkort!

Wat is een goede truc om meer broccoli naar binnen te krijgen? Laat jij jouw kindje inenten? Loopt je kindje al? Deel jouw ervaringen met andere moeders en vaders. Like de Facebookpagina

Naar de consultatiebureaus
GGD Zuid-Limburg heeft 9 consultatiebureaus in Maastricht en Heuvelland. Neem alvast een digitaal kijkje op jouw consultatiebureau.
Cursussen
De GGD Zuid-Limburg verzorgt diverse cursussen voor zwangere vrouwen en ouders van kinderen in de leeftijd tussen 0-4.
Veel gestelde vragen
Jouw vraag is misschien ook de vraag van andere ouders. Vragen die vaak gesteld worden, vind je hier in een overzicht.
Kraamzorg
Envida is een van de partners van Geboortezorg Limburg BV, die kraamzorg levert in Zuid-Limburg.
DEEL DEZE PAGINA OP