Hoe kunnen wij u helpen?

Consultatiebureaus

Wijkzorg

Consultatiebureaus

In de eerste vier jaar maken kinderen een enorme ontwikkeling door. Onze jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen van het consultatiebureau volgen samen met jou hoe je kind zich ontwikkelt als baby en peuter.
 

Je kunt met al je vragen bij ons terecht, evenals voor vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma en voor goede en betrouwbare informatie en begeleiding bij het opvoeden en opgroeien van je kind. Maak je gebruik van het consultatiebureau in jouw gemeente? Dan kost deze zorg je niets.

Al in de eerste dagen na de geboorte maken we kennis met jouw kindje voor een hielprik en gehoortest.

Vervolgens nodigen wij jullie samen uit voor een aantal bezoeken op het consultatiebureau. Bij deze bezoeken zal eerst een doktersassistente je kind wegen en meten. Aansluitend volgt een consult bij een jeugdarts of jeugdverpleegkundige voor onderzoek. 

Ga direct naar jouw consultatiebureau.

Naar de consultatiebureaus
Envida JGZ (Jeugdgezondheidszorg) heeft negen consultatiebureaus in Maastricht en het Heuvelland.
Cursussen
De jeugdgezondheidszorg van Envida verzorgt diverse cursussen voor zwangere vrouwen en ouders van kinderen in de leeftijd tussen 0-4.
Veel gestelde vragen
Uw vraag is misschien ook de vraag van vele andere ouders. Vragen die vaak aan Envida JGZ gesteld worden, vindt u hier in een overzicht.
Prematuren Nazorg Bureau
Het Prematuren Nazorg Bureau begeleidt kindjes die te vroeg of te licht geboren zijn en hun ouders.
Kraamzorg
Envida is een van de partners van Geboortezorg Limburg BV, die kraamzorg levert in Zuid-Limburg.
Facebook
Deel jouw ervaringen met andere moeders en vaders. Like de Facebookpagina van Envida JGZ en CJG 043.
DEEL DEZE PAGINA OP
onze clienten vertellen
Ik wil het zo goed mogelijk doen
Het is fijn dat het consultatiebureau de tijd neemt voor mijn vragen. Dat zijn er nogal wat. Ik wil het namelijk zo goed mogelijk doen – Mincke, moeder van Isolde (1,5) en Séralin (4 maanden).
Lees meer
onze clienten vertellen
Achterstand in voorbereiding op ouderschap ruimschoots goedgemaakt
Wie de anderhalf jaar oude Casper nu door de woonkamer ziet lopen, kan zich niet voorstellen dat hij bij zijn geboorte een zorgenkindje was. In die zin dat hij zich twee maanden eerder dan gepland
Lees meer
onze clienten vertellen
'Het consultatiebureau: een geruststellende gedachte’
Het eerste bezoek aan het consultatiebureau van Envida aan de Mockstraat in de Maastrichtse wijk Heer. Best spannend. Zeker als het je eerste kindje betreft. Wat zullen ze zeggen over Lisa? Is ze
Lees meer
|