Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

Volledig Pakket Thuis (VPT)

Over verpleegzorg

zorg zoals in een woonzorgcentrum maar dan gewoon bij u thuis

Wanneer u langdurig intensieve zorg nodig heeft, kan het Volledig Pakket Thuis (VPT) uitkomst bieden. Wij zorgen dat u thuis kunt blijven wonen met zorg en ondersteuning op maat in uw eigen vertrouwde omgeving. Het Volledig Pakket Thuis biedt de zorg en ondersteuning die te vergelijken is met de dienstverlening in een woonzorgcentrum.  En er is voor u één aanspreekpunt waar u met al uw vragen terecht kunt. Een prettige en veilige gedachte.  
 

HET VPT IS EEN 'PAKKET OP MAAT'. WAAR MOET IK DAN ZOAL AAN DENKEN?

  • Eten en drinken met meerdere opties: hulp bij het bereiden van de maaltijd, het thuis brengen van goede en gezonde (kant-en-klaar) maaltijden of een vergoeding voor eten en drinken.
  • Huishoudelijke zorg zodat u huis hygiënisch en schoon blijft.
  • Persoonlijke verzorging en verpleging
  • Personenalarmering met zorgopvolging zodat u verzekerd bent van hulp in acute situaties zowel overdag als in de nacht
  • Het organiseren van een zinvolle dagbesteding in een knusse groep en omgeving (inclusief vervoer heen & terug)
  • Persoonlijke begeleiding bij u thuis, denk daarbij aan iemand die met u een wandeling kan maken of gewoon met u een kop koffie drinkt
  • Ook uw mantelzorger kan op allerlei vormen van ondersteuning rekenen
  • En als het thuis tijdelijk niet meer gaat, dan is logeren bij een van de locaties van Envida een mogelijkheid.
  • Bovenstaande mogelijkheden kunnen worden aangevuld met oplossingen afgestemd op uw persoonlijke situatie. Denk daarbij aan virtueel contact via beeldbellen, maar ook aan professionele begeleiding bij gedragsproblematiek.

Het Volledig Pakket Thuis passen we steeds aan uw persoonlijke situatie aan. Dus als het minder goed met u gaat, dan kan er snel en gemakkelijk zorg of ondersteuning worden uitgebreid.

“Eerst was ik bang dat het duur zou zijn, maar de eigen bijdrage valt mee, zeker als je ziet wat er allemaal mogelijk is. De hoogte van de eigen bijdrage was heel eenvoudig op te vragen. Met een kort telefoontje naar het CAK waren we er al uit. “

WANNEER KOM IK VOOR EEN VOLLEDIG PAKKET THUIS IN AANMERKING?

Voor een Volledig Pakket Thuis heeft u een indicatie nodig. Of u in aanmerking komt voor een dergelijk pakket wordt beoordeeld door het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg).  Bij de aanvraag van een dergelijke indicatie wordt u door ons geholpen. Uw wijkverpleegkundige en het VPT-team regelen in afstemming met u en uw mantelzorger deze aanvraag.

“Het is een echt ingroeipakket. Ik maak gebruik van wat ik nu nodig heb, in de wetenschap dat bij meer hulp de kosten niet stijgen. Het geeft rust dat ik  weet dat ik het altijd kan betalen, de eigen bijdrage blijft hetzelfde.”

EEN BETAALBARE EIGEN BIJDRAGE

Het VPT-pakket wordt bekostigd vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ).  Daarnaast betaalt u een eigen bijdrage. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) bepaalt op basis van uw persoonlijke situatie de hoogte van de eigen bijdrage. Op voorhand kan door het CAK een berekening worden gemaakt zodat u weet waar u aan toe bent. U betaalt, ongeacht de samenstelling van het pakket, steeds hetzelfde bedrag. Het CAK is telefonisch bereikbaar via 0800-0087.

DE BESTE OPLOSSING VOOR U?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het Volledig Pakket Thuis? We bespreken dit graag met u. U kunt ons telefonisch bereiken via: 043 - 3690475 of stuur een mail naar: vpt@envida.nl

“Je hebt wel een indicatie voor de Wet Langdurige Zorg  nodig, maar de medewerkers van Envida hebben ons uitstekend begeleid bij de aanvraag daarvan. Niet alleen fijn voor mij, maar ook voor mijn lieve vrouw, die zich erg gesteund voelt.”

DEEL DEZE PAGINA OP
onze clienten vertellen
Voor de 94-jarige mevrouw Van Pelt is het elke dag zondag, zó gelukkig is ze in woonzorgcentrum Croonenhoff in de Maastrichtse wijk Heer. ‘Ik vind het hier buitengewoon fijn’.
Lees meer
onze clienten vertellen
'Ik hou niet van stilzitten'
Ze koos voor Lenculenhof omdat haar vriendin, met wie ze al 32 jaar bevriend was, er woonde. Inmiddels woont Rie Franssen- van den Heuvel al bijna zes jaar in het zorgcentrum.
Lees meer
|