Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

Dagopvang

Over verpleegzorg

Dagopvang

Op verschillende locaties in de wijk en in woonzorgcentra hebben wij dagopvang (of dagbesteding) voor mensen die nog thuis wonen en behoefte hebben aan een gevarieerd en gezellig dagprogramma. U kunt er terecht voor een kopje koffie, samen eten en een praatje. Ook worden er uitstapjes georganiseerd, zoals winkelen of wandelen. Indien nodig krijgt u ook persoonlijke verzorging

Het doel van dagopvang is om wat meer dagstructuur aan te brengen en bezig te zijn met activiteiten die niet alleen gezellig, maar ook zinvol zijn. Deze activiteiten sluiten altijd aan op uw behoeften. Dagopvang stelt u in staat om sociale contacten op te bouwen en te onderhouden.

Die sociale contacten zijn plezierig en kunnen bijdragen aan uw welbevinden. Dagopvang bij Envida zorgt ervoor dat u iets leuks buiten de deur te doen heeft, dat u (weer) ergens naar kunt uitkijken. Dagopvang ontlast bovendien uw partner en/of mantelzorger, wat eveneens belangrijk is want daardoor kan hij of zij het zorgen voor u langer volhouden.

Onze verzorgenden en activiteitenbegeleiders ondersteunen en begeleiden u tijdens de dagopvang. Zij begeleiden u bij dagelijkse bezigheden (zoals wassen, koken of een hobby) en bieden u deze aan binnen een vast dagprogramma. Indien u graag naar de dagopvang wil komen, dan dient u dit te bespreken met de wijkverpleegkundige in uw wijk.  

AANVRAGEN

Dagbesteding via de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning). 
De wijkverpleegkundige kan in gemeente Eijsden-Margraten, Valkenburg en Maastricht zelfstandig de indicatie stellen. Wanneer u in de gemeente Vaals, Gulpen of Meerssen woont, zal de wijkverpleegkundige u helpen om een aanvraag voor dagbesteding te doen bij het WMO-loket van uw gemeente.

Dagbesteding via de WLZ (Wet langdurige zorg)
De wijkverpleegkundige bekijkt met u de hulpvraag en organiseert dat u naar de dagbesteding kan komen.

WAAR?

Envida biedt op verschillende locaties dagbesteding. Sommige dagbestedingslocates zijn zelfs gekoppeld aan een van de woonzorgcentra van Envida.  

Locaties in gemeente Maastricht

Larisa 
Polvertorenstraat 20 
6211 LX Maastricht 

Hagerpoort 
Laurierhoven 30 
6225 GA Maastricht 

Koepelhof  
Koepelstraat 84 
6224 LW Maastricht 

Klaekeburg 
Gronsvelderweg 142  
6229 VN Maastricht 

Zorg aan de maas
Kerkstraat 1A01
6223 BK Maastricht

Locaties in gemeente Eijsden-Margraten:

De Bron - Cultureel centrum Eijsden
Breusterstraat 23
6245 EG Eijsden

Margraten
Sprinkstraat 21A
6269 AM Margraten

Locaties in gemeente Meerssen

Zorgboerderij de Vreugdehoeve
Hekstraat 70
6235 NL Ulestraten

‘t Bungerhart
Carteijnstraat 6
6241 CC Bunde

DEEL DEZE PAGINA OP
onze clienten vertellen
'Ik hou niet van stilzitten'
Ze koos voor Lenculenhof omdat haar vriendin, met wie ze al 32 jaar bevriend was, er woonde. Inmiddels woont Rie Franssen- van den Heuvel al bijna zes jaar in het zorgcentrum.
Lees meer
onze clienten vertellen
Voor de 94-jarige mevrouw Van Pelt is het elke dag zondag, zó gelukkig is ze in woonzorgcentrum Croonenhoff in de Maastrichtse wijk Heer. ‘Ik vind het hier buitengewoon fijn’.
Lees meer
|