Hoe kunnen wij u helpen?

La Valence

Naar alle zorgcentra

La Valence

 

Met ingang van 27 september is een aantal aanpassingen doorgevoerd m.b.t. de coronamaatregelen. Binnen La Valence geldt de mondkapjesplicht nog steeds voor bezoekers en medewerkers in het hele huis. Dit i.v.m. enkele besmettingen. Klik HIER voor meer informatie over de coronamaatregelen binnen Envida.

Over La Valence

Als u vanwege uw ziekte of ouderdom niet meer thuis kunt wonen, kunt u tijdelijk of blijvend verhuizen naar een woonzorgcentrum van Envida. In totaal hebben wij vijftien woonzorgcentra in Maastricht en het Heuvelland. La Valence is daar één van. 

Ons woonzorgcentrum ligt in de Maastrichtse wijk Heugem. Verdeeld over drie woonlagen wonen er 130 bewoners. Iedereen krijgt intensieve zorg in verband met een lichamelijke of geestelijke beperking, zoals dementie.

Bij ons krijgt u de zorg die u nodig heeft op een afdeling die het beste bij u past. In totaal hebben wij 15 kleinschalige woongroepen met allemaal een aparte huis- en eetkamer. Elke bewoner heeft een eigen kamer die door ons is voorzien van een bed, nachtkastje en kledingkast. U heeft daarnaast beperkte ruimte voor eigen meubels en spullen.

Woonzorgcentrum La Valence heeft daarnaast 24 zorgwoningen. Deze woningen zijn speciaal bedoeld voor mensen die nog graag zelfstandig willen wonen, maar wel intensieve zorg nodig hebben. De zorgwoningen zijn circa 90 m² en beschikken over twee slaapkamers, een gesloten keuken, een badkamer (ook bereikbaar vanuit de slaapkamer) en een berging. De woningen zijn rechtstreeks van buiten, maar ook via het atrium van het woonzorgcentrum bereikbaar. Voor meer informatie kunt u onze folder raadplegen door hier te klikken.

Alle bewoners mogen gebruikmaken van de faciliteiten van ons zorgcentrum. Zo hebben wij een groot restaurant, een kapsalon, een fysio- en wellnessruimte en diverse tuinen, zowel binnen als buiten. Voor u en uw gasten hebben we bovendien voldoende parkeergelegenheid.

Samen met de vrijwilligers en de verenigingen in de buurt organiseren wij ook leuke activiteiten waar u geheel vrijblijvend aan kunt deelnemen.

Buurtbewoners zijn ook welkom in ons restaurant. Wij serveren elke middag een warme maaltijd. Het is fijn als u zich vooraf even aanmeldt.

DEEL DEZE PAGINA OP

Envida neemt deel aan Zorgkaart Nederland. Deze landelijke waarderingssite voor de zorg is een initiatief van patiëntenfederatie NPCF. Mensen die zorg ontvangen, hebben de mogelijkheid om (de kwaliteit van) hun zorgverlener te waarderen aan de hand van zes thema’s op de website, inclusief een toelichting daarop. Op die manier verzamelt ZorgkaartNederland kwantitatieve en kwalitatieve gegevens. De website is daarmee een zeer bruikbare informatiebron voor mensen die informatie zoeken over een zorgverlener. De waarderingen helpen hen om een weloverwogen keuze te maken. Voor Envida zijn de waarderingen op zorgkaartnederland.nl een impuls voor continue kwaliteitsverbetering.

Contactgegevens
Gronsvelderweg 140
6229 VN Maastricht

043-631 61 00