Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

Gronsveld: kleinschalig (t)huis

Naar alle zorgcentra

Gronsveld: kleinschalig (t)huis

Aan de Keerderweg in Gronsveld start in 2022 de bouw van een kleinschalig woonzorgcentrum. Hier creëert Envida een nieuw thuis voor 36 bewoners die om gezondheidsredenen niet meer zelfstandig kunnen wonen. Ook worden er 20 zorgwoningen gebouwd.
 

NIEUW WOONZORGCENTRUM IN GRONSVELD: KLEINSCHALIG (T)HUIS

Het woonzorgcentrum wordt gebouwd op een nu nog braakliggend terrein, tussen sporthal ’t Vroendel, het gebouw van Talent en het Streekmuseum en de tuinen van heemkundevereniging Grueles. Hierdoor ontstaat aan de rand van Gronsveld een omgeving waar het goed wonen, werken, leren en recreëren is.

De nieuwbouw vormt het startsein voor een bijzondere samenwerking tussen Grueles, Talent, de sporthal, Fysiotherapie Gronsveld en zorgorganisatie Envida. Stelt u zich het volgende eens voor: bewoners van Envida steken hun handen uit de mouwen in de moes- en kruidentuin van Grueles of helpen bij de verzorging van de schapen. Jongeren van Talent serveren hapjes in het woonzorgcentrum en helpen bij het restaureren van oude werktuigen in het Streekmuseum. Mensen van alle leeftijden zijn volop in beweging in sporthal ’t Vroendel en wie daar baat bij heeft, ondergaat therapie bij Fysiotherapie Gronsveld.

WOONZORGCENTRUM ENVIDA

De 36 bewoners van het woonzorgcentrum wonen in drie kleinschalige groepswoningen, gelegen in een mooie groene omgeving, tussen het Savelsbos en de dorpskern.

Bij de opzet en de inrichting van de drie groepswoningen vormt huiselijkheid een belangrijk uitgangspunt. Het motto is: ‘net zoals thuis, maar dan in een ander huis’. De bewoners delen een gezamenlijke huiskamer op de begane grond en hebben daarnaast een eigen studio met slaapkamer en badkamer op de eerste of tweede verdieping.

Bij Envida staat het levensgeluk van onze bewoners voorop, wij willen leven toevoegen aan de dagen. We geloven in de kracht van samen en nodigen onze nieuwe buren, familieleden en buurtgenoten van harte uit om in de toekomst een bijdrage te leveren aan het levensgeluk van onze bewoners.

EIJSDEN-MARGRATEN

Gemeente Eijsden-Margraten is zeer verheugd over de plannen en de bijzondere samenwerking. De ontwikkelingen aan de Keerderweg zorgen voor een positieve verandering van het gebied waar eerder scholen gevestigd waren. De gemeente draagt haar steentje bij in de openbare ruimte. Deze wordt grondig aangepakt en aangepast aan de ontwikkelingen.

TALENT

De Talenten van zorgbureau Talent vormen al langere tijd een bekend gezicht aan de Keerderweg in Gronsveld. In het voormalig schoolgebouw wordt groepsbegeleiding voor jeugd aangeboden, daarnaast is er ruimte voor verschillende vormen van dagbesteding. Talent biedt oplossingsgerichte begeleiding aan kinderen, (jong)volwassenen en gezinnen en richt zich daarbij vooral op hun talenten.

GRUELES

In het voorjaar van 2022 opent heemkundevereniging Grueles het nieuwe Streekmuseum en de Hoéswej aan de Keerderweg. Het Streekmuseum is qua inrichting zo goed als af; in de Hoéswej start dit voorjaar de bouw van een kweekkas, een dierenverblijf en een bakhuis. Aan de nieuwe uitvalsbasis wil heemkundevereniging Grueles een ontmoetingsplek zijn voor dorps- en streekgenoten, toeristen, Talenten en hun begeleiders, bewoners, bezoekers en medewerkers van Envida en natuurlijk de vrijwilligers van Grueles zelf.

SPORTHAL

In Gronsveld beheert en exploiteert Yask sporthal ’t Vroendel en de bijbehorende horecagelegenheid. De sporthal wordt gebruikt voor diverse sporten en voor evenementen door verschillende verenigingen.

FYSIOTHERAPIE

Fysiotherapie Gronsveld (PMC Zuid) vestigt zich op de begane grond van het appartementencomplex, waarmee de locatie op de Parkweg komt te vervallen. De vertrouwde therapeuten blijven ook op de nieuwe locatie kwaliteitszorg verlenen.

DEEL DEZE PAGINA OP
Contactgegevens
Keerderweg
6247AS Gronsveld