'
Hoe kunnen wij u helpen?

Herstelafdeling de Beyart/Envida

Naar alle zorgcentra

Herstelafdeling de Beyart/Envida

De Beyart en Envida zijn met ingang van 1 januari 2019 gestart met een gezamenlijke herstelafdeling. De veertien bedden zijn ondergebracht in het monumentale Lidwinapaviljoen van de Beyart, dat door een tunnel is verbonden met het uit 1894 daterende voormalige klooster van de Broeders of Meesters van Maastricht.
 
Contactgegevens
Brusselsestraat 38
6211 PG Maastricht

043-3690690
Vraag naar een van onze cliëntadviseurs

De samenwerking biedt voordelen voor cliënten, zorgverzekeraars, ziekenhuis en Envida. De zorg is sneller, soepeler, vriendelijker en goedkoper.

Het verblijf in het Paviljoen van de Beyart is tijdelijk, ter overbrugging naar een vaste plek in een woonzorgcentrum, of voor revalidatie, reactivering en somatische zorgverlening. Deze afdeling is niet bedoeld voor mensen die lijden aan dementie. De zorg is vooral gericht op herstel van mensen. Mocht blijken dat iemand na zijn herstelperiode niet meer terug naar huis kan, gaan we samen met hem of haar op zoek naar een vaste plek in een woonzorgcentrum van Envida.

Door de samenwerking tussen de Beyart en Envida ontstaat er een betere doorstroming –er komen in het ziekenhuis sneller bedden vrij- en zo nodig volgt er een zorgvuldige plaatsing bij een woonzorgcentrum. Dat kan de Beyart of Envida zijn, maar ook een andere zorgaanbieder.

Er is veel vraag naar dit soort herstelzorg. Door de afbouw van verzorgingshuizen komen sindsdien veel mensen met acute problemen in het ziekenhuis terecht. Dat is voor ouderen niet de beste plek om te herstellen. Het paviljoen leent zich daar veel beter voor. De gezamenlijke afdeling is er ook voor mensen die al een indicatie hebben voor een zorgcentrum, maar door de wachtlijsten thuis moeten blijven of in het ziekenhuis terecht komen.  

DEEL DEZE PAGINA OP

Als u hier klikt gaat u akkoord met het gebruik van cookies en scripts die gebruikt worden door Google voor de werking van deze kaart.