×

Thuisblijf tips

Vanwege het Coronavirus zijn we zoveel mogelijk thuis. Veel ouderen kunnen hun (klein)kinderen nu niet bezoeken. Dit kan ertoe leiden dat u zich misschien eenzaam voelt. We willen u graag tips geven om de tijd zo aangenaam mogelijk door te brengen. Blijf allemaal gezond!

#1 Blijf gezond eten
Blijf ook in deze periode goed eten. Probeer zoveel mogelijk te eten volgens de schijf van vijf. De supermarkten blijven gewoon open in deze tijd, u kunt dus ook vaker een kleine boodschap halen. Wilt u liever de boodschappen laten bezorgen? Dit kan bij de meeste supermarkten gewoon online, houdt wel rekening met een langere levertermijn. Wilt u de maaltijden liever kant en klaar bezorgd hebben, dan kan dat ook via onze maaltijdservice, waar we nu een speciale actie voor hebben!

#2 Blijf in beweging
Ook als we zoveel thuis moeten blijven, kunnen we in beweging blijven. Er zijn via internet vele workouts (filmpjes)te vinden die u thuis kunt doen. Zoek eens via google op de woorden workout, spieroefeningen of yoga. Er zijn zelfs hele workouts die u in 7 minuten kunt afronden! Ook kunt u elke ochtend meedoen met Olga Commandeur op NPO 2 om 9.15 uur. Een blokje in om in de buurt of een stukje fietsen kan natuurlijk ook nog!

#3 Houdt sociale contacten
Heel Nederland blijft binnen. Verjaardagen en feestjes worden afgelast. We zijn veel op onszelf of op onze huisgenoten aangewezen. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om met elkaar in contact te blijven. Videobellen kan bijvoorbeeld via WhatsApp en Skype. En ook kunnen we elkaar blijven volgen via Sociale Media zoals Facebook en Instagram. Ouderwets de telefoon pakken werkt natuurlijk ook nog altijd!

#4 Blijf u zelf ontwikkelen
Ook al staat voor ons gevoel de wereld een beetje stil, jezelf blijven ontwikkelen is altijd goed. Misschien is dit wel de juiste tijd hiervoor? via internet zijn er veel mogelijkheden zoals het volgen van diverse cursussen online. Een goed boek lezen helpt ook, of informatie opzoeken over iets waar uw interesse ligt. Ook het museum kunt u nu vanuit thuis bezoeken via thuismuseum. De mogelijkheden zijn eindeloos!

#5 Zorg voor ontspanning:
In deze spannende tijden is het belangrijk om ook te ontspannen. Lees een mooi boek, wandel een stukje, bel met een vriend of vriendin, doe iets creatiefs, speel een (online) spelletje, neem een ontspannend bad of ga mediteren. U kunt nu ook gratis boeken beluisteren via de luisterbieb, zelfs als u niet lid bent van de bibliotheek. Iedereen ontspant op zijn eigen manier. Blijf dit ook zeker doen, juist nu!