×

Dagboek van een Herdershond

We nemen u even mee, terug naar het jaar 1978. In Dagboek van een Herdershond treedt de jonge kapelaan Erik Odekerke in 1914 toe tot een gelovige gemeenschap in Geleen. Een klein landbouwdorp in Limburg dat geregeerd wordt door de notaris, de herenboer en de pastoor. Door de opkomst van steenkolenmijnen in Limburg komt het rijke Roomse leven steeds meer onder druk te staan. De onhandige, naïeve Erik probeert zich staande te houden in het katholieke dorp. Maar ondanks zijn goede bedoelingen jaagt hij veel mensen tegen zich in het harnas.

Ken je het nog? Dagboek van een Herdershond. Deze legendarische televisieserie komt weer tot leven. En niet zomaar, maar als een echte spektakelmusical! Albert Verlinde Producties en Toneelgroep Maastricht presenteren in mei en juni 2022 Dagboek van een Herdershond in een speciaal gebouwd pop-up theater in het MECC Maastricht.  

Geschiedenis
Dagboek van een Herdershond was van 1978 – 1980 als televisieserie te zien op de KRO met de Vlaamse acteur Jo de Meyere als de jonge kapelaan Erik Odekerke. Andere rollen werden gespeeld door onder anderen Ko van Dijk en Renée Soutendijk. De serie werd een daverend succes en is uitgezonden in onder andere Duitsland, Finland en Zuid-Amerika. Kapelaan Erik Odekerke wordt in de musical gespeeld door Joes Brauers.

De spektakelmusical Dagboek van een Herdershond wordt in een regie van Servé Hermans naar het Mecc gebracht. De creatives zijn o.a. André Breedland, Ad van Dijk en Martin Michel, bekend van o.m. de musicals Ciske de Rat, Cyrano en Grease.

Ledenactie

Leden van Envida krijgen € 11,50 korting op een Rang 1 ticket en betalen € 67,50 in plaats van
€ 79,- Boek uw tickets via deze
link of boek telefonisch via 0900-1353 (0,60 p/m) o.v.v. Dagboek van een Herdershond, Envida. Houd uw ledenpas bij de hand, uw lidmaatschapsnummer is de kortingscode. Maximaal 8 tickets per ledenservicenummer.