Samen naar de film
×

LEDENACTIVITEITEN

Samen naar de film - thema dementie en mantelzorg

Op dinsdag 5 juli organiseert Envida Ledenservice een filmochtend bij Lumière.
Tijdens deze filmochtend zal de documentaire Wei gedraaid worden. 

Wei is een documentaire van Ruud Lenssen waarin hij het dementie- en mantelzorgtraject van zijn ouders vastlegt. Vader Jac heeft zijn eigen paradijsje gecreëerd: een hectare natuurgrond met paarden, kippen en moestuin. De wei is zijn levenswerk en Jac is vastberaden ervoor te blijven zorgen. Juist nu bij hem dementie is geconstateerd. De natuur en zijn dieren geven Jac troost en houvast in een steeds verwarrender bestaan.

Moeder Ria ziet Jac’s achteruitgang met lede ogen aan. De zorgen voor haar man worden groter en ze moet steeds meer van haar eigen leven opgeven. Haar gevoelens van liefde en zorgzaamheid slaan regelmatig om in frustratie en eenzaamheid. Desondanks wil ze Jac thuis verzorgen, zo lang het kan. Maar terwijl Jac probeert vast te houden aan zijn paradijs komt een onvermijdelijk afscheid dichterbij. Wei is niet alleen een film over dementie en mantelzorg, maar tevens een liefdevol verhaal over de vergankelijkheid van het leven.

Na afloop van deze documentaire kunt u rustig napraten onder het genot van een kopje koffie, thee en iets lekkers. Tevens zullen er 2 casemanagers dementie en 2 mantelzorgconsulenten aanwezig waarmee u over dit onderwerp het gesprek kunt aangaan.

Datum:  Dinsdagochtend 5 juli
Tijdstip: Aanvang film 10.30 uur (inloop vanaf 10.15 uur)
Einde bijeenkomst: rond 13:00 uur
Ledenprijs: GRATIS 
Aanmelden verplicht in verband met reserveren stoel in de filmzaal