×

LEDENACTIVITEITEN

Dagtrip Paleis het Loo

Paleis Het Loo mooier dan ooit. Sinds 15 april 2022 is Paleis het Loo open voor bezoekers. Het paleis is duurzaam gerenoveerd, de interieurs zijn gerestaureerd en de vertrekken heringericht. De paleisroutes en audioverhalen brengen het paleis en de bewoners tot leven: van Willem en Mary tot Wilhelmina. Na de rondleiding kunt u de stallen of de tuinen bezichtigen. Gaat u mee op donderdag 3 november 2022?

Evenement

03-11-2022 08:30 - 20:30

Gezamenlijk lopen we route west: 'Huis van Wilhelmina' met een audiotour. Wilhelmina is de overgrootmoeder van koning Willem-Alexander en woonde haar hele leven op Paleis Het Loo. Het was haar favoriete paleis. Gidsen Ziarah en Mark stappen in haar wereld en vertellen over het leven in het paleis in de 19e en 20e eeuw. Wilhelmina is de hoofdpersoon, maar het verhaal gaat ook over haar ouders koning Willem III en Emma, haar echtgenoot Hendrik en haar dochter Juliana en schoonzoon Bernhard.  

Aansluitend kunt u met uw ticket zelf nog kiezen om de tuinen of de stallen te bezichtigen: Het stallenplein heeft de sfeer van de 20e eeuw; de tijd van koningin Wilhelmina en haar man prins Hendrik. Hendrik was dol op auto’s. Het grand café ‘Prins Hendrik garage’ was zijn autogarage. Tegenwoordig staan de auto’s in de koetshuizen. Hier zie je ook sledes, koetsen en andere bijzondere rijtuigen waar de Oranjes bij belangrijke evenementen in rondreden. Een deel van de stallen wordt nog steeds gebruikt door het Staldepartement van de koning. Er staan dus nog steeds paarden in de stallen. Net als vroeger. In de paleistuin ga je 335 jaar terug in de tijd. De tuin is precies zoals de eerste bewoners van Paleis Het Loo (koning-stadhouder Willem III en koningin Mary) het lieten maken. Achter hun ‘sobere’ paleis lieten ze een indrukwekkende tuin aanleggen om bezoekers te verrassen en om zelf van te genieten. Wandel net als Willem en Mary door de tuin en ontdek de bijzondere planten, bloemen, de ruisende fonteinen en de tuinbeelden. Alles heeft een eigen verhaal. 
 

08:30 Vertrek vanuit Wittem, Wittemer Allee (P-Plaats) 
09:00 Vertrek vanuit Maastricht, Geusselt (P-Plaats) 
09:30 Vertrek vanuit Urmond, Mauritslaan (P-Plaats van de Valk) 

Programma:

 • 12-13 uur Lunch "Mary"  : (koninginnesoep of tomatensoep, luxe belegde broodjes 2 p.p. een kalfskroket, tafelzuur, mosterd, Boerenbrood, incl koffie/thee)
 • 13.30-14.45 uur route west 'Huis van Wilhelmina' (audiotour) 
 • aansluitend kunnen deelnemers met hun ticket zelf nog kiezen om de tuinen of de stallen te bezichtigingen
 • 15.30 uur aanvang thuisreis 
 • 18-19 uur diner Stevensweert excl. drank
 • soep van de dag, varkenshaas of zalm met warme groenten, 2 salades en frites, ijs met warme kersen en slagroom 
 • 19.30-20.30 uur aankomst op uw uitstapplaats resp. Wittem, Maastricht en Urmond.

Inclusief: 

 • vervoer per luxe touringcar naar Apeldoorn  
 • bezoek Paleis het Loo met entree paleis, tuinen en stallen  
 • lunch Paleis het Loo “Mary broodjeslunch”  
 • 3- gangen diner tijdens de terugweg.  

Exclusief:

 • reisverzekering en annuleringverzekering
 • drank tijdens diner 
 • eigen uitgaven 


Ledenprijs: €99,- 
Niet Ledenprijs: €119,- 
Houders met een geldige museumkaart of VIP-kaart ontvangen €17,50 korting 

Inschrijven?

U kunt u inschrijven door op de button bovenaan deze pagina te klikken en het aanmeldformulier in te vullen. Wilt u zich liever telefonisch inschrijven?
Bel dan tijdens kantoor uren naar tel.043-3690610