×

LEDENACTIVITEITEN

Bewegen met chronische klachten

Regelmatig lichamelijke activiteit is niet alleen belangrijk voor gezonde mensen, ook mensen met een chronische aandoening hebben baat bij een actieve leefstijl. Bij een aantal chronische ziektebeelden kan sport en bewegen een gunstige invloed hebben op het verloop van de ziekte.

Mensen die voldoende bewegen lopen bovendien minder kans op bepaalde aandoeningen. Daarnaast heeft bewegen (in groepsverband) een gunstige invloed op de kwaliteit van leven. Al met al heel goede redenen om regelmatig te bewegen.

Envida Ledenservice biedt een cursus aan die bedoeld is voor mensen met chronische klachten die graag willen bewegen in een aangepast tempo en op een aangepast niveau. Onder leiding van een deskundige sportinstructeur gaat u een uur bewegen. Er wordt gestart met een warming-up, daarna volgen de rek-, strek- en grondoefeningen. Vervolgens gaat u bewegingssituaties oefenen waarbij de instructeur rekening houdt met de mogelijkheden van de deelnemers.Tot slot eindigt elke les met een cooling down.

De effecten van bewegen op mensen met een chronische aandoening lopen nogal uiteen: van verbeterde fitheid tot verminderde kans op vroegtijdige sterfte. Naast de lichamelijke effecten worden ook andere voordelen genoemd: doorbreken van sociaal isolement, vergroten onafhankelijkheid, verbeteren zelfvertrouwen en toename van algemeen welbevinden.

Deelname is mogelijk op basis van een abonnement. Dit abonnement bestaat uit twintig bijeenkomsten van een uur. Na afloop van deze reeks kunt u doorgaan met de bewegingsbijeenkomsten door het abonnement te verlengen. 

De cursus vindt plaats in Maastricht (Heer) op dinsdag van 19.00-20.00 uur. 

De kosten bedragen voor leden € 40, niet-leden betalen € 80.

We willen u erop attenderen dat deelname aan de bewegingsgroep op eigen verantwoording is. Wanneer u twijfelt over deelname dan adviseren wij u voorafgaand aan uw inschrijving met uw huisarts/specialist te overleggen of deelname verantwoord is.

Wilt u meer informatie dan kunt u tijdens kantoortijden telefonisch contact opnemen met Envida Ledenservice. Bel ons op tel. 043-3690610.  E-mailen kan natuurlijk ook: ledenservice@envida.nl

U kunt ook online contactformulier invullen (via blauwe button 'ik wil informatie aanvragen'), dan nemen wij contact met u op.