Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

‘Ze doen onmogelijk werk’

Een schilderij voor het zorgpersoneel

Als bedankje voor de goede zorg aan haar moeder bood dochter Angela het personeel van afdeling het Brook een schilderij aan.
 

Toen Betsie Lourenssen (86) op sterven lag in verpleeghuis La Valence in Maastricht, stelde het personeel alles in het werk om ervoor te zorgen dat haar naasten gepast afscheid van haar konden nemen. Ondanks de strenge coronamaatregelen. Als bedankje bood dochter Angela Bastings (63) het personeel van afdeling ’t Brook vrijdag een schilderij aan.

Angela Bastings uit Geleen is hobbyschilder. Tijdens de eerste coronagolf leidden haar penseelstreken tot een lentetafereel waarop bloemen, een rots in de zee en een teddybeer staan afgebeeld. De rots staat voor de zorgwerkers die elke dag de klok rond werken om de zieken te verzorgen in crisistijd. Bastings had toen nog geen bestemming voor het doek. Wel had ze het gevoel dat het werk vroeg of laat bij de juiste mensen terecht zou komen. En zo geschiedde. Vrijdag overhandigde ze het schilderij aan personeelsleden van afdeling ’t Brook in verpleeghuis La Valence in Maastricht. Zij ontpopten zich tot steun en toeverlaat tijdens de laatste dagen van haar stervende moeder.

Klik op onderstaande link om het hele artikel te lezen.

SCHILDERIJ VOOR HET ZORGPERSONEEL

DEEL DEZE PAGINA OP