Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

Ontmoetingsruimte Aldenhöfke in Sint Servaasbolwerk geopend

Ontmoetingsruimte Aldenhöfke in Sint Servaasbolwerk geopend

Dinsdagmiddag 12 april is op een bijzondere plek in Maastricht een bijzondere ontmoetingsruimte geopend. Bestuursvoorzitter Roger Ruijters van Envida opende samen met meneer de Graaf, een bewoner van het Aldenhöfke, deze ontmoetingsruimte voor bewoners, waar ook de wijkzorg van Envida kantoor houdt.
 

In het Servaasbolwerk 11-71  - een appartementencomplex met sociale huurwoningen van woningcorporatie Servatius -  wonen 113 senioren. In de nieuwe ontmoetingsruimte kunnen zij elkaar voortaan op een laagdrempelige manier ontmoeten. Op deze manier wordt het onderlinge contact gestimuleerd en de betrokkenheid bij elkaar versterkt.

Roger Ruijters:  “Langzaamaan ontstaat er iets nieuws in het Polverpark; wij zijn aan het ontschotten want de wereld van de zorg is ook het veranderen. Het gaat niet meer alleen om zorg, maar ook om zorg en welzijn. Er is meer dan alleen de keuze tussen verpleeghuis of thuiszorg; er zijn ook mensen die liever thuis willen blijven wonen en dat maakt Envida mogelijk door een mengvorm van verpleeghuis en thuiszorg aan te bieden. Door een krachtenbundeling van die twee is het mogelijk om de zorg te krijgen die ook nodig is. Samen zijn wij dus verantwoordelijk voor de nieuwe doelstelling van het Aldenhöfke.”

Bewoners, vrijwilligers en activiteitenbegeleiders van Envida organiseren wekelijks activiteiten in Aldenhöfke. Verder zijn er wekelijks inloopmomenten bij de wijkzorg van Envida, die hier ook kantoor houdt.

De opening van ontmoetingsruimte Aldenhöfke past in de ambitie van Envida om antwoorden te geven op de toenemende vergrijzing en de behoefte aan ondersteuning in de nabijheid. 

Samen met andere maatschappelijk betrokken partijen zoals woningcorporaties wil Envida het mogelijk maken dat ouderen en chronisch zieken zo lang mogelijk veilig, gezond en zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.

DEEL DEZE PAGINA OP