Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

Envida biedt langdurig werklozen kans op vast werk

Envida biedt langdurig werklozen een kans op vast werk

Samen met WSP Parkstad en Podium 24 heeft Envida een werkleerlijn ontwikkeld die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpt integreren in de zorg. Dit traject biedt uitzicht op een baan als Medewerker Huishoudelijke Zorg. Op 8 maart van dit jaar gingen de eerste deelnemers van start. Agnes is een van de deelnemers die het traject succesvol heeft afgerond. Op 14 juni heeft ze zelfs al voor het eerst alleen een route afgelegd.
 

De begeleiding van de re-integranten binnen Envida gebeurt door medewerkers die speciaal voor dit doel zijn klaargestoomd via een training. Deze zogeheten buddy’s begeleiden de re-integranten tijdens het traject dat enerzijds in het teken staat van wennen aan deelname aan het arbeidsproces en anderzijds een kennismaking is met het werken in de zorg.

SIGNALERENDE FUNCTIE
Naast de huishoudelijke taken, zoals poetsen, strijken en boodschappen doen, heeft de medewerker huishoudelijke zorg ook een signalerende functie. Dit zodat de cliënt de juiste hulp krijgt wanneer dat nodig is. Bijvoorbeeld omdat hij/zij vergeetachtig wordt of lichamelijke klachten krijgt. Medewerker Huishoudelijke zorg is dan ook een mooie functie in de zorg en een mooie functie binnen Envida.

DOORLOPEND TRAJECT
Het intensieve begeleidingstraject duurt drie maanden. In deze periode behouden de deelnemers hun uitkering. Daarna gaan ze bij Envida aan de slag. Kim van Amelsvoort, manager Flex en Recruitment van Envida: “Dit was de eerste keer dat we deze werkleerlijn hebben doorlopen en we hebben het als zeer succesvol ervaren. De werkleerlijn zal dan ook worden uitgebreid en het zal een doorlopend traject worden waarin vijf kandidaten per kwartaal worden opgeleid. Envida wil hiermee in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen iets betekenen voor mensen die meer ondersteuning nodig hebben om een goede en vaste baan te krijgen.”

GOEDE KLIK
Claudia Bruijnen, sinds 3 jaar in dienst bij Envida in de functie van Medewerker Huishoudelijk Zorg, is een van de buddy’s. Zij begeleidde Agnes met wie ze vanaf het eerste moment een goede klik had. ‘Agnes kwam binnen om gekoppeld te worden aan een buddy. Ze mocht zelf kiezen en ze wees meteen mij aan.’

SUPERGEMOTIVEERD
Claudia’s werkgebied is Maastricht West waar ze wekelijks gemiddeld tien cliënten bezoekt. Agnes, die zelf aan de andere kant van Maastricht woont, ging overal mee naartoe en leerde op die manier de kneepjes van het vak. Claudia: ‘Ze heeft het geweldig gedaan. Ze doet prima haar werk, is vriendelijk en betrokken, en vooral supergemotiveerd.’

BLIJ MET DEZE KANS
Agnes voelt zich zichtbaar gevleid door de complimenten van haar buddy. Ze heeft in het verleden bij een groot bedrijf in de schoonmaak gewerkt, maar medewerker Huishoudelijke Zorg in de wijkzorg is veel en veel mooier. ‘Ik doe het heel graag en ben blij dat ik deze kans heb gekregen.’

Het eerste half jaar na afronding van het traject werkt Agnes nog in dienst van Podium 24. Bij goed functioneren en tevredenheid aan beide kanten krijgt ze een contract van Envida.

DEEL DEZE PAGINA OP