Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

Koninklijke Onderscheiding voor Roger Ruijters

Koninklijke Onderscheiding voor Roger Ruijters

Roger Ruijters, voorzitter van de Raad van Bestuur van Envida, is vandaag benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau. Hij ontving deze onderscheiding uit handen van burgemeester Penn-te Strake van Maastricht, vanwege zijn grote bijdrage aan de ouderenzorg.
 

‘De heer Ruijters is door zijn inzet, professionaliteit en intrinsieke motivatie een rolmodel voor de nieuwe stijl zorgbestuurder. Hij begon als verpleegkundige maar is -ook als bestuurder- altijd zijn roeping trouw gebleven’, aldus burgemeester Penn-te Strake. Zij kenmerkte Ruijters als een werker die met de voeten regelmatig in de klei staat, maar ook als een netweker pur sang, een innovator en bruggenbouwer. Hij spreekt niet alleen de taal van bestuurders en beleidsmakers, maar ook die van medewerkers, vrijwilligers, kwetsbare ouderen en hun naasten. ‘Hij heeft het plezier teruggebracht in de zorg en dat is in deze tijd enorm belangrijk. Medewerkers voelen zich veilig bij hem.’

Onderscheidend is ook de inzet van Roger Ruijters om zorgpartners in de regio bij elkaar te brengen. ‘Onvermoeibaar neemt hij vernieuwende initiatieven tot samenwerking, om sluitende zorgketens te organiseren die institutionele grenzen overstijgen, zorgzekerheid bieden en de zorg betaalbaar houden.’

Zo is Roger Ruijters mede-grondlegger van de Academische Werkplaats Ouderenzorg Limburg (AWO-L) en mede-initiatiefnemer van het nieuwe expertisecentrum voor kortdurende ouderenzorg in Maastricht, dat in juni zijn deuren opent.

Roger Ruijters (62) ontving de onderscheiding dinsdag 26 april in het hoofkantoor van Envida in Maastricht, waar hij in 2018 aantrad als voorzitter van de raad van bestuur. Eerder was hij voorzitter van de raad van bestuur MeanderGroep (2002-2018), directeur Hamboskliniek (1995-2002), divisiemanager Academisch Ziekenhuis Maastricht (1991-1994) en beroepsofficier (1982-1991).

DEEL DEZE PAGINA OP