Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

Kans in de zorg voor langdurig werklozen

Envida biedt kans in de zorg voor langdurig werklozen

Samen met WSP Parkstad en Podium 24 heeft zorgorganisatie Envida een werkleerlijn ontwikkeld die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpt integreren in de zorg.
 

5 maart 2021: Samen met WSP Parkstad en Podium 24 heeft zorgorganisatie Envida een werkleerlijn ontwikkeld die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpt integreren in de zorg. Dit traject biedt uitzicht op een baan als Medewerker Huishoudelijk Zorg. Vanaf 8 maart gaan de eerste deelnemers van start.

De begeleiders bij Envida zijn inmiddels klaargestoomd. Vanaf volgende week zullen zij als buddy deelnemers begeleiden die al een langere tijd geen baan hebben en bovendien nog onbekend zijn met het werk in de zorg. Naast de huishoudelijke taken, zoals poetsen, strijken en de boodschappen doen, heeft de medewerker huishoudelijke zorg ook een signalerende functie om ervoor te zorgen dat de cliënt de juiste hulp krijgt wanneer deze vergeetachtig wordt of bijvoorbeeld lichamelijke klachten krijgt. Medewerker Huishoudelijke zorg is dan ook een logische functie als start voor een loopbaan in de zorg.

Het intensieve begeleidingstraject duurt drie maanden en in deze periode behouden de deelnemers hun uitkering. Na deze periode gaan ze onder begeleiding aan de slag. Kim van Amelsvoort, manager Flex en Recruitment: “Bij succes zal de werkleerlijn worden uitgebreid en zal het een doorlopend traject worden waarin vijf kandidaten per kwartaal worden opgeleid. Envida wil hiermee in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen iets betekenen voor de mensen die meer ondersteuning nodig hebben om een goede en vaste baan te krijgen.”

DEEL DEZE PAGINA OP