Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

Hoogste punt Hagerpoort Fase III

Hoogste punt Hagerpoort fase III bereikt

Hedenmiddag vond de ceremoniële handeling plaats als markering voor het bereiken van het hoogste punt van de nieuwbouw woonzorgcentrum Hagerpoort (Fase III).
 

Vooraf was er een informatiebijeenkomst waarin de aanwezigen (waaronder buurtbewoners) tekst en uitleg kregen over het ontwerp, het concept, de bouw, het aantal bewoners dat hier komt wonen enz.

Hagerpoort fase 3 is het eerste bouwproject volgens het zogeheten zorgconcept Domi Curae. Een voor Envida uniek bouwconcept voor kleinschalige groepswoningen in de intramurale zorg. De nieuwbouw is straks een warm thuis voor 64 bewoners.

Het complex bestaat uit acht woningen, elk voor acht bewoners, verdeeld over twee gebouwen van twee verdiepingen. Er wordt nadrukkelijk gesproken over woningen, niet over afdelingen. Dit past volledig in de visie van Envida over verpleegzorg: ‘net zoals thuis, maar dan in een ander huis’. Door inzet van de nieuwste zorgcommunicatie technologie (ZCT) kunnen de bewoners er zo vrij als mogelijk leven. Het gebouw is zo ontworpen dat de zorg een totaaloverzicht heeft, waardoor bewoners nooit écht alleen zijn.

DEEL DEZE PAGINA OP