Hoe kunnen wij u helpen?

Wil jij ook een huis van een bijbaan?

10 super studenten studio’s beschikbaar gesteld voor studenten die een zorggerelateerde studie volgen en daarnaast een bijbaan bij Envida willen hebben. Meld je snel aan!
 

Hoe verbind je jong en oud? Hoe maak je een bijbaan in de zorg aantrekkelijker onder studenten? Vastgoedontwikkelaar PRM en zorgorganisatie Envida bieden samen een passende oplossing. In Residentie Gerlachus in Jekerdal, een wooncomplex van 130 seniorenwoningen met zorgarrangementen, wordt ook een aparte vleugel met 10 comfortabele participatiestudio’s ingericht. Deze studio’s worden speciaal beschikbaar gesteld voor studenten die een zorggerelateerde studie volgen en daarnaast een bijbaan bij Envida willen hebben.

Hoe is het idee ontstaan om in deze aparte vleugel nog extra participatiestudio’s te maken? Monique Luijten, Projectmanager Innovatie bij Envida, vertelt er meer over: “Het middelste deel van het gebouw is niet rolstoel- of rollatorvriendelijk. Samen zochten PRM en Envida naar een goede, alternatieve bestemming en werden hierbij geïnspireerd door andere woonvormen voor jong en oud. De locatie is super centraal. Het Vrijthof ligt op nog geen 6 minuten fietsen. De universiteit, sportscholen en winkels liggen op loopafstand. Ideaal voor studenten dus. En dat zij binnen het complex een eigen hechte gemeenschap kunnen vormen, maakt het wonen hier nog meer bijzonder.”

De lessen van jong & oud
In Residentie Gerlachus wonen veelal ouderen met veel levenservaring en wijsheid. Zou bijvoorbeeld een oud-leraar niet mooi bijles Italiaans kunnen geven? Of een voormalig belastingadviseur kunnen helpen bij de belastingaangifte van een student? En een huisvrouw die heeft gezorgd voor haar kinderen en kleinkinderen heeft vast vele gouden tips voor aankomende jonge moeders. Aan de andere kant zijn er ook genoeg hulpvragen. Hoe werkt een tablet? Hoe kan ik online een voorstelling boeken? En sommige bewoners worden enorm geholpen wanneer iemand komt stofzuigen of het afval aan de straat zet. Met deze nieuwe woonvorm wil Envida het contact tussen jong en oud stimuleren. Er valt genoeg van elkaar te leren en er zijn genoeg manieren denkbaar om elkaar een handje uit te helpen. En voor degene die het allemaal zelf willen uitvogelen: bovenal is het er voor zowel ouderen als studenten gezellig en comfortabel om te wonen.

Maatschappelijke bijdrage
Als student krijg je een contract voor circa 12 uur per week bij Envida. De werkzaamheden zijn zeer divers want in de zorg is genoeg te doen. Studenten kunnen bijvoorbeeld lichte zorgtaken uitvoeren, uithelpen in het huishouden of ondersteuning bieden bij een van de sociale activiteiten. Met deze bijbaan lever je ook nog een maatschappelijke bijdrage: je ontlast zowel de zorg als mantelzorgers. Door een fijne en betaalbare woning beschikbaar te stellen, zeggen we ‘dankjewel’.

Residentie Gerlachus
Het nieuwe dienstverleningsconcept Verzorgd Wonen is een antwoord van Envida op het verdwijnen van de verzorgingshuizen. Verzorgd Wonen heeft als doel om mensen zo zelfstandig mogelijk een fijn en zo gezond mogelijk leven te laten leiden. De zorg thuis kan gemakkelijk georganiseerd worden door de zorgmedewerkers van de wijkteams of de woonzorgcentra. Achterliggende gedachte is dat bewoners veelal niet meer hoeven te verhuizen en zowel zorg als gemaksdiensten laagdrempelig kunnen afnemen.

DEEL DEZE PAGINA OP

Aanmelden Super Studenten Studio's