Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

Samenwerking tussen Envida en Floorizant

Weer thuis in Appelgaard

Op 22 juli tekenden bestuurder Roger Ruijters en Floor Albertz een contract voor de wekelijkse levering van 150 verse maaltijden aan cliënten van Envida in Maastricht. In de week van 16 augustus werden de eerste maaltijden geleverd.
 

Het betreft een samenwerking die bij wijze van proef voor een periode van een half jaar wordt aangegaan. Een mooie start voor Floor (21) die daarmee meteen een basis heeft voor de verdere groei en ontwikkeling van haar eigen bedrijf met de naam Floorizant.

Floor is geen onbekende voor menig inwoner van de wijken Blauwdorp en Mariaberg waar moeder Jacqueline Alberts-Hendriks wijkverpleegkundige is en tevens de drijvende kracht achter (T)huis, het kleinste wijksteunpunt van Envida. Floor en haar 12-jarige zus Christien brengen al sinds het begin van de coronacrisis maaltijden aan huis bij kwetsbare ouderen voor wie het koken van een verse maaltijd steeds moeilijker wordt.  

Het idee om dit te gaan doen kwam eigenlijk van Jacqueline. Als wijkverpleegkundige komt ze bij veel mensen thuis. Door die bezoeken en gesprekken kwam ze erachter dat er bij velen behoefte is aan een vers bereide maaltijd. Helpen bij het dekken van de tafel, een gezellige sfeer creëren hoort er ook bij.  

Bij het uitbreken van de coronacrisis werkte Floor in de horeca. Zoals bekend ging de horeca op slot. Geen werk dus voor Floor. Alle tijd om haar hobby -koken- op te pakken en nuttig in te zetten. De verhalen van moeder Jacqueline hadden haar geïnspireerd en zus Christien wilde graag helpen. Al snel werden de eerste maaltijden aan huis bezorgd. Het leverde hartverwarmende reacties op.

Inmiddels was er ook een naam bedacht voor het initiatief: Floorizant! Geld voor het bereiden van de maaltijden kwam binnen via giften, sponsors en crowdfunding.

Het leveringsgebied beperkt zich niet langer tot Blauwdorp en Mariaberg, maar strekt zich uit over heel Maastricht. Stiekem droomt Floor er al van dat haar idee in heel Limburg en daarna landelijk wordt overgenomen.

DEEL DEZE PAGINA OP