Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

Weer thuis in Appelgaard

Weer thuis in Appelgaard

Woonzorgcentrum De Appelgaard in Margraten is sinds de week van 9 augustus weer bewoond. Na ruim een jaar zijn de bewoners terug gekeerd naar hun woonzorgcentrum, dat ingrijpend is vernieuwd. Een moment waar velen reikhalzend naar hebben uitgekeken.
 

Het afgelopen jaar is de Appelgaard  grondig verbouwd en gemoderniseerd. Het gebouw voldoet daardoor weer helemaal aan de eisen van deze tijd en biedt de bewoners alle mogelijkheden om er goed verzorgd en prettig te wonen.

DRAAIBARE BADKAMERS
De Appelgaard beschikt voortaan over acht gezellige huiskamers, die een huiselijke omgeving bieden waar kleinschalige activiteiten kunnen plaatsvinden. Ook de bewonerskamers zijn vernieuwd. Opvallen zijn de innovatieve badkamers met draaibare wanden, die meer bewegingsruimte bieden zonder dat het ten koste gaat van de leefruimte.

ZORG COMMUNICATIE TECHNOLOGIE
Door de inzet van moderne zorgcommunicatietechnologie (ZCT) kunnen alle bewoners (ook mensen met dementie) zich vrij en veilig  in en om het gebouw bewegen. Ook nieuw is de brasserie, die op 16 augustus haar deuren opende. 

HEROPENING
In totaal biedt de vernieuwde Appelgaard een thuis aan 107 bewoners. Een deel van de werkzaamheden, zoals de inrichting van de nieuwe binnentuin, moet nog worden afgerond. De feestelijke heropening van het gebouw staat later dit jaar op het programma.

Ruim een jaar woonden 53 bewoners van Appelgaard tijdelijk in Maastricht en Valkenburg. En hoewel ook daar de huisvesting en verzorging goed geregeld waren, zijn de Margratenaren blij dat ze weer terug zijn.

De eerste groep bewoners kwam maandag 9-8 aan, In de dagen erna volgden de andere bewoners. Zij werden feestelijk verwelkomd door familie en medewerkers van de Appelgaard. Bekijk ook het FILMPJE dat we maakten bij aankomst. 

DEEL DEZE PAGINA OP