Hoe kunnen wij u helpen?

VERSOEPELING MONDMASKERPLICHT

Omdat de besmettingscijfers al een tijdje een dalende lijn vertonen, is er geen mondkapjesplicht meer, op voorwaarde dat er anderhalve meter afstand wordt gehouden.
 

Op deze pagina houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom COVID-19. 

Op 21 juli jl. werd binnen alle locaties van Envida de mondkapjesplicht opnieuw aangescherpt, omdat het aantal besmettingen met COVID-19 in de omgeving toen snel opliep. Inmiddels vertonen de besmettingscijfers een dalende lijn. Dit is voor het CCT (het Corona Crisis Team) van Envida aanleiding om niet langer strikt vast te houden aan de mondkapjesplicht.
 
Vanaf 9 september is het dragen van een mondneusmasker niet meer verplicht wanneer u anderhalve meter afstand kunt houden. Binnen de anderhalve meter dragen we nog wel mondneusmaskers.
 
Indien er op een locatie weer (verdenkingen van) besmettingen ontstaan, is het aan het Lokale Crisis Team om te bepalen of de mondkapjesplicht buiten de 1,5 meter weer moet worden ingevoerd.

Wel blijven we ons houden aan de basismaatregelen: 

  • 1,5 meter afstand
  • Handen wassen
  • Hoest of nies in de elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze weg

Indien daar redenen voor zijn, kunnen in onze woonzorgcentra aanvullende maatregelen worden getroffen. Denk bijvoorbeeld aan het niet doorgaan van grote gemeenschappelijke activiteiten of aan een aangepaste bezoekregeling. Wanneer dit zich voordoet, wordt dit vermeld bij de informatie over het woonzorgcentrum op deze website. 

De gezondheid en veiligheid van onze bewoners, cliënten en medewerkers staan voorop. We hopen op uw begrip en medewerking. 

DEEL DEZE PAGINA OP