Hoe kunnen wij u helpen?

AANSCHERPING CORONAMAATREGELEN

Het aantal coronabesmettingen in ons land is nog steeds hoog en de nieuwe omikron-variant zorgt voor grote onzekerheid. Bij Envida vinden we het uiteraard belangrijk dat u en uw naasten elkaar tijdens de kerstperiode kunnen ontmoeten, zonder daarbij onnodige risico’s te lopen. Om die reden breiden we tijdelijk de mogelijkheden voor bezoek uit. Laten we er samen mooie en veilige feestdagen van maken.
 

Op deze pagina houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom COVID-19. 

WOONZORGCENTRA

 • Bezoek is welkom tussen 13.30 - 16.30 uur en 18 - 20 uur. Indien nodig kan een locatie hiervan afwijken. In totaal maximaal 4 personen per dag met een max van 2 bezoekers (inclusief schoolgaande kinderen) per bezoekmoment.
 • Tijdens het bezoek draagt u ook op de kamer een mondneusmasker binnen de anderhalve meter (dit geldt ook voor kinderen) en blijft de deur open.

Bezoek aan huis wordt afgeraden
De meeste besmettingen blijken thuis te gebeuren. Met het oog op de veiligheid van onze bewoners en medewerkers vragen wij u daarom dringend om uw naaste niet mee naar huis te nemen. Ook in onze woonzorgcentra doen wij er alles aan om de feestdagen te vullen met warmte en gezelligheid. Wij nodigen u van harte uit om gebruik te maken van eerdergenoemde bezoekmogelijkheden.

 Kiest u er tóch voor om uw naaste mee naar huis te nemen, dan gelden de volgende voorwaarden. 

 • Geef de wens om uw naaste mee naar huis te nemen uiterlijk 24 uur tevoren door aan de afdeling.
 • Houd u ook thuis aan de adviezen van de overheid: maximaal 4 bezoekers, houd afstand, zorg voor ventilatie en laat allen vooraf een zelftest doen.  
 • Indien uw naaste niet volledig is gevaccineerd (2 prikken + boosterprik / en of minder dan 3 maanden geleden corona doorgemaakt) dan gaat hij/zij na terugkeer 5 dagen in contactbeperking (kamerverzorging) en vindt de verzorging plaats met gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals bij een coronabesmetting. Op dag 5 wordt uw naaste getest.
 • Is uw naaste wel volledig gevaccineerd, dan wordt zijn/haar gezondheid 5 dagen na terugkeer extra in de gaten gehouden.
 • Blijft uw naaste 1 nacht of langer weg, dan gaat hij/zij in alle gevallen na terugkeer 5 dagen in contactbeperking (kamerverzorging) en vindt de verzorging plaats met gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals bij een coronabesmetting. Op dag 5 wordt uw naaste getest.

Alle maatregelen die wij nemen blijven nodig om elkaar en onze bewoners te beschermen. Wij rekenen dan ook op uw begrip en medewerking.


WIJKZORG

Met onze medewerkers hebben we het volgende afgesproken:

 • In de wijkgebouwen en andere Envida-locaties in de wijk geldt: houd afstand en draag als dit niet kan of wanneer je je verplaatst een een mondneusmasker. 
 • Achter de voordeur van de cliënt: als de zorgmedewerker binnen 1,5 meter afstand van de cliënt is, dient hij/zij een mondneusmasker te dragen. Buiten de 1,5 meter hoeft het niet, maar mag natuurlijk wel.

BASISMAATREGELEN
Daarnaast blijven we de volgende basismaatregelen hanteren:

 • Kom bij klachten niet op bezoek, blijf thuis en laat u testen
 • Was of ontsmet uw handen bij binnenkomst 
 • Hoest of nies in uw elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes 
 • Volg altijd de aanwijzingen van onze medewerkers op 

RICHTLIJNEN RIVM
Envida volgt de richtlijnen van het RIVM. Daar waar het noodzakelijk is, worden of zijn extra maatregelen getroffen. Op de pagina's van de woonzorgcentra leest u welke eventuele extra maatregelen hier van kracht zijn. 

De gezondheid en veiligheid van onze bewoners (uw naasten) en medewerkers staan voorop. We hopen op uw begrip en medewerking. 

DEEL DEZE PAGINA OP