Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?
Menu

Diëtetiek

Diëtetiek

Diëtetiek

De diëtist binnen Envida is de specialist op het gebied van voeding in relatie tot ziekte en gezondheid. Diëtisten leveren essentiële zorg, want het behoud van een goede voedingstoestand is van groot belang, zeker bij bewoners in een woonzorgcentrum. Een goede voedingstoestand draagt o.a. bij aan het voorkomen van complicaties, vertraging van het ziektebeloop en het behouden van een zo gunstig mogelijke lichaamssamenstelling. Daarnaast blijft u door gezonde voeding makkelijker op een gezond gewicht.
 

De diëtist gaat, waar mogelijk, samen met u en/of uw naasten op zoek naar een passende behandeling. Kwaliteit van leven en uw wensen staan daarin altijd centraal.  

VOOR WIE?

Behandeling en begeleiding door een diëtist wordt ingezet als er een voedingsinterventie is geïndiceerd. Bijvoorbeeld bij (chronische) ziektebeelden, (het risico op) ondervoeding, overgewicht, decubitus en bij voeding gerelateerde allergieën of intoleranties.

BETROKKENHEID

Binnen elk woonzorgcentrum van Envida is een diëtist werkzaam. De diëtist kan op verschillende manieren betrokken raken bij u. Op verzoek van u zelf, de arts, de zorg of een andere discipline. Met goede open communicatie en korte lijnen probeert de diëtist zo snel mogelijk te anticiperen op mogelijke voeding gerelateerde problemen.
De diëtist streeft ernaar dat u uw voedingsgewoontes van thuis voort kunt zetten, rekening houdend met uw eventuele gezondheidsproblemen. Voor een optimale behandeling werkt de diëtist samen met alle andere betrokken disciplines.  

WAT DOET DE DIETIST?

Wanneer de ondersteuning van een diëtist gewenst is, brengt deze eerst uw huidige situatie in kaart. Dat gebeurt samen met u of uw naasten. Er wordt bepaald wat u nodig heeft, waarna een passend dieetvoorschrift volgt. De huidige voedingstoestand is de basis van het behandeldoel met individuele voedingsadviezen. De behandeling wordt regelmatig geëvalueerd en het advies wordt indien nodig bijgesteld. Kortom, de diëtist focust op zelfredzaamheid, het bevorderen van positieve gezondheid en samen beslissen waar mogelijk.

Alle diëtisten zijn geregistreerd in het kwaliteitsregister paramedici.

DEEL DEZE PAGINA OP