Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?
Menu

Diëtetiek

Diëtetiek

BEHANDELING VAN DE DIËTIST

U kunt een diëtist van Envida inschakelen als u bijvoorbeeld kampt met overgewicht, ondergewicht, bij een verhoogd cholesterolgehalte, allergieën en diabetes.
 

Diëtisten van Envida werken samen met u aan een gezonde(re) leefwijze. De adviezen die u van hen krijgt, zijn afgestemd op uw persoonlijke gezondheidssituatie. Uitgangspunt is dat u zich bewust wordt van wat u eet en welke gevolgen uw voedingsgewoonten kunnen hebben voor uw gezondheid en welbevinden.

Met de juiste voeding kunt u klachten voorkomen, uw gezondheid op peil houden of sneller herstellen na een operatie. Ons advies is altijd zoveel mogelijk gericht op mogelijkheden en zo min mogelijk op beperkingen.

U kunt een diëtist inschakelen als u bijvoorbeeld kampt met overgewicht, ondergewicht, bij een verhoogd cholesterolgehalte, allergieën en diabetes. Maar onze diëtisten kunnen u ook prima adviseren over uw eetgewoonten in relatie tot het ouder worden, over wat u kunt eten voor of na een ingrijpende operatie of als u een behandeling ondergaat als kankerpatiënt. Heeft u andere vragen over voeding en gezondheid? Ook daarvoor kunt u bij onze diëtist terecht.

Gezellig blijven tafelen
Wij kijken niet alleen naar uw medische achtergrond, maar houden ook rekening met uw voorkeuren. Eten moet u namelijk energie geven en niet ontnemen. Net als u vinden wij dat tafelen vooral gezellig en lekker hoort te zijn. Dat plezier willen wij u niet ontnemen.

Voeding bij een ziekte of behandeling
Door de hulp van de diëtist(e) van Envida voelt u zich vaak beter, slaat een medische behandeling beter aan en wordt u -zo mogelijk- ook beter. Onze diëtisten werken nauw samen met uw arts of behandelaar om ervoor te zorgen dat u de juiste voeding krijgt.
Kinderen en jongeren met overgewicht kunnen speciale programma’s volgen waarin wij sportactiviteiten en voedingsadviezen gecombineerd aanbieden.

De behandeling die wij als diëtist kunnen bieden, verloopt via een aantal stappen:

  1. Telefonische aanmelding: Wanneer u ons belt voor een eerste afspraak, gebruiken we dat telefoontje meteen om u alvast de belangrijkste informatie te geven over afspraakmogelijkheden en vergoedingen. We noteren de belangrijkste gegevens en maken een afspraak voor het intakegesprek.
  2. Intake. Deze eerste persoonlijke afspraak duurt ongeveer 60 minuten. Tijdens dit gesprek proberen we te achterhalen waar en hoe u onze hulp het meest kunt gebruiken. Daarbij proberen we een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van uw leefstijl en gezondheid.
  3. Behandelplan. Aan de hand van het intakegesprek stellen we een behandelplan op. Hierin omschrijven we wat we concreet voor u kunnen doen en welke afspraken we daarover hebben gemaakt. Dit kan variëren van gerichte coaching en begeleiding tot een individueel dieetadvies, en van informatie over producten tot tips voor verantwoord koken en boodschappen doen. Ook maken we globale afspraken over de duur van de behandeling en het aantal consulten.
  4. Vervolgconsulten. Om de voortgang te bespreken en indien nodig het plan bij te stellen. We zoeken in overleg met u naar de beste invulling van de beschikbare consulttijd. In de praktijk is een aantal variaties mogelijk in frequentie, tijdsduur en vorm van de consulten. Afhankelijk van de situatie kan worden gekozen voor bijvoorbeeld een groter aantal korte consulten of een kleiner aantal intensievere consulten desgewenst afgewisseld met tussentijds contact per telefoon of per e-mail.
  5. Evaluatie. Na afloop van de behandeling blikken we met elkaar terug op uw ervaringen. Wat is er veranderd, hoe hebben wij daaraan kunnen bijdragen en verliep dat naar tevredenheid.

DICHTBIJ
Met ruim 20 locaties in Maastricht en heuvelland is er altijd wel een diëtist van Envida bij u in de buurt . In veel huisartsenpraktijken of gezondheidscentra vindt u een diëtist van Envida. Mocht het nodig zijn, dan komen we ook bij u thuis.

MEER INFORMATIE
Voor meer informatie over de behandeling van de diëtist kunt u bellen met (043) 3 690 620 of een email sturen naar dietisten@envida.nl 

Alle diëtisten zijn geregistreerd in het kwaliteitsregister paramedici.

Algemene voorwaarden Diëtetiek Envida

DEEL DEZE PAGINA OP