Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

Advies, instructie & voorlichting

Over onze wijkzorg

U staat er niet alleen voor!

Stel dat bij u de diagnose is gesteld dat u diabetes heeft. Wat betekent dit voor u en uw gezin? Of dat u na een operatie een stoma hebt gekregen. Hoe moet u hiermee omgaan en wat komt er allemaal op u af? Hoe vaak moet de stoma vervangen worden? Kunt u nog het leven leiden dat u vooraf hebt geleid?
 

In dit soort situaties en met al deze vragen kunt u bij Envida terecht voor advies, instructie en voorlichting. Onze begeleiding heeft tot doel om u en/of uw gezinsleden te leren omgaan met (de gevolgen van) een aandoening, beperking of handicap.

Onze medewerkers van het wijkzorgteam kunnen u inzicht geven in uw ziekte(beeld), maar geven u ook tal van praktische tips. Denk bijvoorbeeld aan het omgaan met vermoeidheid en pijn, maar ook aan adviezen op het gebied van voeding, medicijngebruik of aanpassingen in uw woning. Wij helpen u desgewenst ook bij het aanvragen van voorzieningen of hulpmiddelen.

Voor wie?
Advies, instructie en voorlichting is onder meer bedoeld voor mensen met diabetes, incontinentie, dementie, kanker, astma/COPD, mensen met een stoma, mensen die ongeneeslijk ziek zijn, mensen die net een borstoperatie of CVA (hersenbloeding/-infarct) hebben gehad, mensen met een gehoorbeperking, of visuele beperkingen, mensen met depressieve klachten en mensen in een rouwproces.  Vanzelfsprekend gaat onze zorg en aandacht ook uit naar uw naasten.

Aanvragen
Voor het aanvragen van Advies, Instructie en Voorlichting kunt u rechtstreeks contact met ons opnemen. U heeft geen indicatie van het CIZ nodig en u betaalt geen eigen bijdrage.

DEEL DEZE PAGINA OP
onze clienten vertellen
‘Als ik iets vraag, zijn ze er voor mij’
“Ik heb hartritmestoornissen, last van mijn luchtwegen, een beginnende spierziekte en nu ook nog eens een lichte hernia. Ik kan bijna niet meer bukken. Zonder zorg red ik het niet.“
Lees meer
onze clienten vertellen
‘Petje af voor verzorging en verpleging’
Hij is altijd gezond geweest, had plezier in zijn werk als medewerker Personeelszaken bij het MUMC in Maastricht, maar keek toch uit naar zijn pensioen dat nog maar een paar maanden van hem vandaan
Lees meer
onze clienten vertellen
‘Een ongeluk zit in een klein hoekje’
Mevrouw Overhof praat er vrij laconiek over, maar de valincidenten in combinatie met haar toenemende ouderdom en gebreken (naast reuma heeft ze ook last van trombose en diabetes) hebben er wel voor
Lees meer
onze clienten vertellen
Dagelijks persoonlijke verzorging, behalve op zondag
Mevrouw Bessems (65) is blij met en erg tevreden over de zorg die ze krijgt van het thuisteam Wittevrouwenveld. “De persoonlijke verzorging is uitstekend. Bovendien zijn de meisjes allemaal even
Lees meer
onze clienten vertellen
Mijn vrouw ervaart de zorg van Envida als liefdevol en als niet-gejaagd'
Amper drie jaar na het ‘dienbladincident’ is mevrouw van Es (67) volledig afhankelijk van zorg. Ze kan bijna helemaal niets meer en ook het praten gaat moeizaam.
Lees meer
onze clienten vertellen
‘Terugwinnen van zelfstandigheid’
Pats-boem, van het ene op het andere moment staat je leven volledig op zijn kop. Ben je ineens overgeleverd aan de zorg van anderen. Het overkwam de nu bijna 55-jarige Maastrichtenaar Michel Jongen
Lees meer
|